fbpx

Vinnutrappa

Vi vil bygge verdens lengste trapp

-opp Europas høyeste foss

Om oss

I Sunndal planlegges det bygging av ei sherpatrapp oppover langs Europas høyeste foss, Vinnu.

Med Vinnutrappa ønsker man å legge til rette for spektakulære og kortreiste opplevelser – bare noen kilometer fra Sunndalsøra sentrum. Vinnutrappas Venner er utbygger, i  samarbeid med kommunen. Oppdraget med å utrede muligheten for en realisering av Vinnutrappa er gitt av Sunndal kommunestyre.

I dag er det en populær tursti opp til to trimposter ved Vinnu. Med trappene blir det en enda mer spektakulær og lett tilgjengelig opplevelse.

TRAPPEPROSJEKTET

Vinnutrappa skal bygges opp langs Europas høyeste foss og blir en lett tilgjengelig attraksjon med spektakulære opplevelser.

Sunndal er Fossenes Rike, her vil du få møte dette riket på nært hold. Kjenne på villskapen og betrakte alt den vakre naturen.

Fase 1: 420 meter

Arbeidet med første byggetrinn vil, om alt går etter, starte opp vår/sommer 2021. Allerede høsten 2021 vil det ligge det da til rette for utrolige naturopplevelser opp langs Vinnu.

Fase 2: 815 meter

Fra 2022/2023, avhengig av blant annet videre finansieringen, blir det videre arbeid med trappa opp til 840 meter. Dersom trappa når opp til det øverste frie fallet av fossen, og er bygget på riktig måte, vil Sunndal ha verdens lengste sherpatrapp.

Fase 2 815 meter
Fase 1 420 meter

OM SUNNDAL

Ta turen til Sunndal

Og opplev Fossenes Rike! Sunndal er vill og vakker og rik på mektige fjell og spektakulære fossefall. Totalt er over 70 små og store fosser registrert bare i Sunndalen. To av Europas høyeste fossefall, Vinnu og Skorga, ligger nederst i Sunndalen, og i elvejuvet Åmotan kan du se flere imponerende fossefall kaste seg ned.

Nyheter

Les om siste nytt og oppdateringer fra Vinnutrappas venner

Alle reservasjoner som er gjort tidligere (via skjemaløsning) gjelder fortsatt. Faktura for reserverte trinn sendes ut høsten 2022. Ønsker du å kjøpe «ditt eget trinn» -og ikke har reservert tidligere via skjemaløsning- klikker du enkelt på det trinnet du ønsker i vår netthandel! Enkel betaling via Vipps.

Trappa er nå åpnet for fri ferdsel opp til punktet Tappan. Vi oppfordrer alle til å nyte det fine høstværet og ta en første titt på arbeidet som sherpaene har gjort. Husk at på mandag er det helikopterflyvning igjen, og da vil trappa være stengt på det tidspunktet.  

På grunn av værforholdene fredag og lørdag har det vært stopp i arbeidet.  I tillegg er deler av arbeidet påbegynt litt lenger oppover, for at de fire som arbeider der skal kunne holde sikker avstand i forhold til trinnleggingen. Dette innebærer at det ikke er ferdig opp til første utsiktspunkt «Tappan» nå til helga slik […]

Arbeidet med å legge trinnene til Vinnutrappa innebærer store mengder med stein som ligger langs sherpatrapptraseen. Dette utgjør en risiko for turgåere, samt for sherpaene som er i gang med arbeidet -om det er mye folk i området der det kan være løse steiner. Det vil bli skiltet om at området er stengt i en […]

Kontakt

Ta kontakt med oss

Vi vil bygge verdens lengste trapp

-opp Europas høyeste foss

Fyll ut skjemaet

Contact Us
Checkboxes
*